top of page

Wat is osteopathie?

De osteopaat gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden en heeft een natuurlijk vermogen om storingen te verhelpen.

 

Soms raakt het lichaam verstoord en treed er beweginsverlies op, door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, operatie, stress of slechte voedingsgewoonten. Dan heeft het lichaam hulp nodig om deze bewegingsbeperking (en) te herstellen. Een osteopaat kan het lichaam daarbij helpen. Door alle gewrichten, spieren, kapsels en bindweefsel (rond de wervelkolom , organen en de schedel) te onderzoeken. Bij bewegingsverlies, ook wel dysfuncties genoemd, die in relatie staan tot de klacht zal de osteopaat overgaan tot behandeling.

 

De osteopaat is in staat om te herkennen welke weefsels van het lichaam minder bewegelijk zijn geworden. Bij een behandeling richt de osteopaat zich op de delen die een klacht in het lichaam veroorzaken. Het kan dus zijn dat de osteopaat op een andere plaats behandelt dan de plek waar de klacht zich bevindt.

Wilt u meer uitgebreide informatie hebben over osteopathie bezoek dan de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie

bottom of page